Ons milieubeleid

Zoals u kan lezen in ons verhaal, is Orphique ontstaan vanuit een ecologisch standpunt. Onze passie voor duurzaamheid en milieu hebben wij verenigd met onze passie voor interieur en zo ontstond Orphique.

 

Dit standpunt willen wij in alle aspecten van ons bedrijf doortrekken. Onze impact op het milieu vinden wij heel belangrijk en willen we uiteraard zo laag mogelijk houden. De items die we verkopen zijn handgemaakt en worden geproduceerd met natuurlijke, duurzame en vaak gerecycleerde materialen. Dit zorgt voor een minimale impact op het milieu. Maar we hebben natuurlijk nog uitdagingen vooraleer het product uiteindelijk bij onze klant terecht komt.

 

Verzenden

Onze producten komen van over de ganse wereld, wat natuurlijk zorgt voor een grote uitdaging. We proberen de zendingen altijd zo goed mogelijk te combineren om een zo laag mogelijke impact te hebben.

 

Verpakking

Onze producten zijn vaak gemaakt van gerecycleerd glas, keramiek en andere breekbare materialen. We moeten er dus voor zorgen dat de producten zodanig verpakt worden dat ze niet breken tijdens transport. Een kapot product moeten vervangen, zorgt voor een grotere impact. Uiteraard zoeken we naar milieuvriendelijke oplossingen voor de verpakkingen en veel van onze leveranciers gaan mee in dit verhaal, maar in vele landen is dit nog niet beschikbaar.

 

Acties

We blijven zoeken naar goede alternatieven om onze producten in te verpakken en gaan steeds in dialoog met onze leveranciers om zo onze impact te verlagen.

 

Ondertussen hergebruiken wij zoveel mogelijk verpakkingsmateriaal van onze leveranciers. Als uw product ingepakt zit in bubbelfolie of plastic air pockets bevat, dan is dit steeds hergebruikt. Zelf kopen wij dit nooit aan. Indien we de verpakking niet kunnen hergebruiken van onze leveranciers, verpakken we met recycleerbare materialen.

 

We leveren het pakket zo aan, dat de dozen en het verpakkingsmateriaal in principe opnieuw kunnen gebruikt worden. Wij hopen dan ook dan onze klanten hiervan gebruik maken en er op die manier steeds minder verpakkingsmateriaal moet aangekocht worden.

 

Opvolging

Uiteraard blijven wij zoeken naar milieuvriendelijke alternatieven. Gelukkig wordt hier over de ganse wereld steeds meer aandacht aan gegeven.

 

Indien u tips of opmerkingen heeft mag u deze altijd doorsturen naar info@orphique.com. Wij zijn altijd enthousiast over nieuwe ideeën of feedback.